Oostenrijk

De wijnbouw is een wezenlijk onderdeel van het landschap, de Oostenrijkse cultuur en kent een lange traditie. Deze gaat zelfs terug naar de tijd van de Kelten en Romeinen. Er is vrijwel geen massaproductie maar er zijn wel veel kleinschalige familiebedrijven, die uit eigen wijngaard wijn maken. Deze bedrijven hebben oog voor elk detail en hebben hun eigen filosofie, achter elke fles wijn schuilt dan ook een verhaal. De oogst gebeurt vrijwel uitsluitend handmatig en tweederde van de producenten werkt biologisch.

Het allerbelangrijkste is dat de wijnboeren ernaar streven om (natuurgetrouw) het karakter van de druif zo puur mogelijk in de wijn tot uitdrukking te brengen. (dit in tegenstelling tot andere wijnlanden) Alle wijngebieden liggen in het oosten van het land, en in het grenst aan Tjechië, Hongarije en Slovenië. Toch zijn er grote verschillen in Oostenrijkse wijnen. Dit komt met name door de grote klimatologische verschillen per regio en omdat er veel verschillende bodemsoorten zijn. Van löss bij de Donau, in het noorden, tot kalk- en vulkanische basaltbodems in het zuiden.

Daarbij heeft Oostenrijk unieke inheemse druivensoorten die nergens anders ter de wereld te vinden zijn, waarvan Grüner Veltliner en Blauer Zweigelt de bekendste zijn. De combinatie van de juiste druif bij de juiste wijngaard, de passie van de wijnboer, de bodemsoorten en ideale microklimaten geven daarom unieke, frisse aromatische wijnen met veel karakter en finesse! Nergens anders zijn de wijnen zo authentiek en verfrissend als in Oostenrijk

  Contactgegevens
 


KVK: 24139376
BTW: NL802027453B01
Algemene voorwaarden

  Openingstijden